Ontwerpen Realiseren Ontzorgen

Verbouwing WUR Lelystad fase 2

In het kader van voortdurende innovatie bij Wageningen University & Research, draagt ITN Techniek de verantwoordelijkheid voor de tweede fase van de verbouwing aan de Edelhertweg 1 in Lelystad. Deze fase focust op het verbeteren van de onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten binnen het domein.

Bij Wageningen University & Research (WUR) draait alles om vooruitgang en duurzaamheid. De verbouwing is essentieel om de nieuwste technologieën en onderzoeksapparatuur te integreren, wat cruciaal is voor baanbrekend onderzoek en onderwijs in de open teelten. Deze moderne faciliteiten stellen WUR in staat om innovatieve technieken te ontwikkelen voor gewassen zoals akkerbouw, groenten en fruit, met hogere opbrengsten en minimale milieu-impact.

In de eerste fase van dit project heeft de focus gelegen op de bouwkundige structuur van het gebouw. Er is een totaalsloop uitgevoerd van een deel van het gebouw, een nieuwe kopgevel gerealiseerd, en de daken zijn na-geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking. Deze werkzaamheden hebben de basis gelegd voor de verdere modernisering en duurzaamheidsverbeteringen die wij nu gaan doorvoeren.

Met de start van de tweede fase nemen wij het stokje over. Onze werkzaamheden zullen zich richten op de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. We implementeren geavanceerde oplossingen zoals nieuwe LED verlichting en moderne luchtbehandelingskasten met kanaalwerk, aangepast aan de nieuwe indeling van het gebouw. Deze aanpassingen zijn essentieel voor de optimalisatie van het binnenklimaat en het energieverbruik, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de universiteit.

De verwachte opleverdatum is december 2024. We kijken ernaar uit om samen met Wageningen University & Research de grenzen van innovatie en duurzaamheid te verleggen. Door deze samenwerking kunnen we een positieve impact maken op het onderzoek en onderwijs binnen het domein Open Teelten.

Blijf op de hoogte van onze voortgang en toekomstige projecten door regelmatig onze website te bezoeken. Samen werken we aan een duurzamere en technologisch geavanceerdere toekomst!

© Wageningen University & Research