Ontwerpen Realiseren Ontzorgen

Utiliteit

Utiliteitsbouw daarin is ITN volledig thuis. We ontwerpen, realiseren en beheren kantoren, bedrijfspanden, bedrijfsruimtes en bedrijfshallen alsof ze van onszelf zijn. Gebouw gebonden installaties, brandbeveiliging, klimaatbeheersing en luchtkwaliteit. Laat dat maar aan ons over.

Alles wat er komt kijken bij de verduurzamingslag van het utiliteitsvastgoed overzien we voor onze klanten. Duurzaam bouwen en renoveren, zonne energie, integratie van systemen en smart building… Onze engineers en modelleurs beheersen dit tot in de finesses.

Energiebemetering, monitoring, fine-tuning, netcongestie en opslag. Dat zijn de actuele thema’s in de utiliteitsbouw. ITN maakt kantoorgebouwen en bedrijfspanden toekomstbestendig en voor meerdere doelen geschikt. En ook scholen, woonzorgcomplexen, detentiecentra, gemeentehuizen en complexen voor studentenhuisvesting.

Trends in utiliteitsbouw

Naast verduurzaming zijn ook regelgeving en normen onderdeel van de uitdaging voor utiliteit. De wet KwaliteitsBeheersing komt eraan. We bereiden dat voor. Anticiperen erop. We monitoren en managen energieprestaties en behalen certificeringen als BREAM, LEED voor duurzaam en circulair utiliteitsvastgoed.

Projecten in de utiliteitsbouw

Bosch Beton

In opdracht van Bosch Beton hebben we met succes een energiezuinige productiehal op bedrijventerrein “Harselaar-Driehoek” in Barneveld gerealiseerd, met een oppervlakte van ruim 32.000 vierkante meter.  Het project is in 2022 opgeleverd. De nieuwe faciliteit is niet alleen een indrukwekkend staaltje vakmanschap, maar ook een toonbeeld van innovatie en duurzaamheid. We zijn trots op het behaalde succes en zijn ervan overtuigd dat de nieuwe productiehal de efficiëntie van Bosch Beton optimaliseert en bijdraagt aan een groenere toekomst. Deze samenwerking met Bosch Beton is een waardevolle bijdrage aan ons portfolio van succesvolle en aansprekende projecten.

Meer informatie

Simulatorencentrum MARIN

ITN heeft met succes het nieuwe simulatorencentrum bij het MARIN in Wageningen gerealiseerd. Als verantwoordelijke voor alle werktuigbouwkundige installaties in het gebouw, hebben we bijgedragen aan de succesvolle oplevering in september 2023.

Het Seven Oceans Simulatorcentrum is een geavanceerde digitale en virtuele testfaciliteit die de mens centraal stelt. Het biedt unieke mogelijkheden om de realiteit op zee levensecht te simuleren, met onder andere bewegingsplatforms en bolvormige simulatoren.

Met de oplevering in september 2023 is het Seven Oceans Simulatorcentrum nu operationeel en klaar om innovatieve simulaties en tests uit te voeren, waarmee het MARIN zijn positie als vooraanstaande maritieme onderzoeksfaciliteit verstevigt.

 

 

Meer informatie

Kantoorgebouw IW4

ITN heeft meegewerkt aan de nieuwbouw van het kantoorpand van IW4, Wijkservice van Gemeente Veenendaal en de Brandweer-oefenlocatie. Wij waren verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige installaties in en rondom het gebouw. Het project is in 2023 succesvol afgerond en de installaties functioneren naar tevredenheid van de opdrachtgever en eindgebruikers.

Meer informatie

Bent u enthousiast geworden?

Benieuwd hoe ITN klanten ontzorgt in utiliteitsbouw, kantoren en bedrijfspanden. Interesse in onze oplossingen voor netcongestie en verduurzamingsvraagstukken? Bekijk onze projecten, spreek onze engineers en ervaar onze expertise.