Ontwerpen Realiseren Ontzorgen

Onderwijs

Schoolgebouwen liggen onder een vergrootglas. Zowel in het basisonderwijs als in het VMBO, MBO en HBO. Logisch. Waar leerprestaties geleverd worden, zijn luchtkwaliteit en verlichting essentieel. Gelukkig weet ITN alles over de leidraad ‘Frisse scholen’ en de specifieke normeringen.

Voor een optimale leeromgeving gelden specifieke eisen en normen. Daarmee zijn we vertrouwd. CO2-ventilatie, lichtopbrengst, een gezond binnenklimaat en leerprestaties gaan bij ITN hand in hand. Niet alleen in het basisonderwijs. Ook bij universiteiten, hogescholen en middelbaar onderwijs werken we veel in bouwteams.

Ook in tijdelijke huisvesting en demontabel bouwen voor onderwijs blinken we uit. Altijd houden we rekening met de andere planningen die in het onderwijs gelden en steeds optimaliseren we gebouwsystemen. Want juist in het onderwijs is de kleinere ecologische voetafdruk belangrijk.

Trends in onderwijs

Nieuwe onderwijsmethoden hebben vaak impact op gebouwgebruik. ITN denk mee over technologie-integratie voor smart building en audiovisuele systemen. We faciliteren voor de elektronische leeromgeving met smart boards, geluidsbeheersing en flexibele ruimte-indeling.

Projecten in het onderwijs

Dulon College Ede

ITN heeft succesvol bijgedragen aan de realisatie van de vernieuwbouw van het Dulon College in Ede. Als verantwoordelijke voor zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties, zijn we actief betrokken geweest bij de transformatie van het oorspronkelijke schoolgebouw uit 1995.

Het oorspronkelijke pand, met een bruto vloeroppervlak van 12.500 m², heeft een grondige renovatie ondergaan en werd uitgebreid tot een energieneutraal gebouw van circa 14.800 m².
In het vernieuwde ontwerp zijn voormalige parkeerplekken omgevormd tot extra onderwijsruimtes, een ruim atrium met veel daglicht en een groene binnentuin.

Meer informatie

Porteum Lelystad

ITN heeft met succes de opdracht volbracht voor de realisatie van het nieuwe onderwijscomplex Porteum in Lelystad. Als verantwoordelijke voor zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties in het schoolgebouw, hebben we bijgedragen aan de totstandkoming van een grootschalig, maar toch kleinschalig ogend complex dat in 2021 is opgeleverd.

De onderwijscampus omvat in totaal zeven gebouwen. De gebouwen omsluiten een ruime, groene binnenplaats en zijn verbonden door verbindende vleugels. Dankzij energiebesparende maatregelen is het complex energieneutraal.

Met een totale vloeroppervlakte van 30.000 vierkante meter biedt Porteum een moderne en duurzame leeromgeving voor 3.800 leerlingen. ITN is er trots op een bijdrage te hebben geleverd aan dit innovatieve project dat de visie op grootschalig onderwijs op een unieke wijze invult.

Meer informatie

Christelijk Lyceum Veenendaal

ITN speelde een belangrijke rol in het verduurzamen, renoveren en grotendeels vervangen van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV). Het nieuwe schoolgebouw, dat op 4 januari 2021 in gebruik werd genomen, is een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG), waardoor het niet afhankelijk is van aardgas. Met 314 zonnepanelen op het dak, met een opbrengst van 105 Kwp, wordt het merendeel van de energie opgewekt. Deze opbrengst wordt continu weergegeven op een scherm in de centrale hal bij de receptie.

. Circulariteit en hergebruik van materialen stonden centraal tijdens zowel de sloop als de bouw van het duurzame schoolgebouw. Kortom, het CLV heeft met de hulp van ITN een innovatief en energiezuinig onderwijscentrum gecreëerd dat voldoet aan moderne duurzaamheidsnormen.

Meer informatie

Technova College

In 2019 hebben we met trots het Technova College opgeleverd, waarbij we verantwoordelijk waren voor zowel de werktuigbouwkundige als elektrische installaties in het schoolgebouw.

Het Technova College is nu een toekomstbestendig gebouw, gericht op techniekonderwijs en leren in een werkomgeving. Het pand bevordert de samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven, met speciaal ontworpen werkplaatsen. Het gebouw is energiezuinig, dankzij het gebruik van energie uit de omliggende biomassacentrale in Ede.

Momenteel zijn wij actief betrokken bij het beheer en onderhoud van alle installaties in het Technova College. Deze voortdurende betrokkenheid waarborgt niet alleen de optimale werking van de installaties maar onderstreept ook ons streven naar langdurige samenwerking op andere gebieden.

 

Meer informatie

Bent u enthousiast geworden?

Wil je zelf zien hoe wij het technisch beheer van schoolgebouwen optimaliseren en wat er komt kijken bij ontwerp en realiseren van duurzame onderwijslocaties die voldoen aan de strengste regelgeving? Bekijk onze projecten, spreek onze engineers en ervaar onze expertise.