Ontwerpen Realiseren Ontzorgen

Sport & cultuur

Sporthallen, gymzalen, musea en theaters, zwembaden en sportparken. Ze hebben geen geheimen voor de ontwerpers, engineers en monteurs van ITN. Monitoring en management van verlichting, luchtkwaliteit, koeling en klimaatsystemen is bij ons in vertrouwde handen.

Audiovisuele middelen, draadloze connectiviteit en geavanceerde beveiligingssystemen. Het zijn disciplines waarin onze modelleurs, monteurs en servicemonteurs volledig thuis zijn. We volgen trends en ontwikkelingen en reiken op basis van onze expertise oplossingen aan voor onze klanten met een maatschappelijke functie in sport en cultuur.

Verduurzaming speelt een grote rol in de sport en cultuurbranche. De energietransitie is hier volop gaande en vraagt het nodige van onze klanten. Een sporthal of tennisvereniging moet veelal verduurzamen met een beperkt budget en met energiebesparende technologieën optimaliseren we het energiegebruik. We integreren bijvoorbeeld zonnecollectoren bij douchefaciliteiten.

Trends in sport en cultuur

Sporthallen, gymzalen, theaters, zwembaden en musea moeten voldoen aan verschillende behoeften en functies. Audiovisuele ervaringen, interactieve displays en geavanceerde beveiligingssystemen en connectiviteit zijn een must. Flexibele en aanpasbare ruimtes voor evenementen, voorstellingen of sportactiviteiten vragen innovatieve ontwerpbenaderingen. ITN is erin thuis!

Projecten in de sport & cultuur

Van der Knaaphal, de topsporthal van Ede

ITN heeft in 2019 meegewerkt aan de bouw van de Van der Knaap Sporthal, ook bekend als de Topsporthal, in Ede. Na tien maanden toegewijd werken hebben we deze multifunctionele sportfaciliteit ontworpen en gerealiseerd. De Topsporthal biedt niet alleen studenten en sporters een inspirerende plek om te sporten, leren, eten en ontspannen, maar dient ook als thuishaven voor ZVV Ede, de hoogst spelende zaalvoetbalvereniging in Nederland.

Onze werkzaamheden omvatten onder andere de installatie van een effectief ventilatiesysteem, waardoor een optimaal klimaat wordt geboden voor sporters. Met intensief gebruik overdag door leerlingen van COG/ROC A12 en ’s avonds door diverse sportverenigingen uit Ede, belichaamt de Topsporthal veelzijdigheid en kwaliteit.

 

Meer informatie

Cultura Ede

Vanaf 2013 onderhouden wij de panden van Cultura in Ede Centrum en de stadspoort in Ede-Zuid. Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede. Door ITN worden de technische installaties onderhouden, zoals verwarming, CV, luchtbehandeling, sanitair, koeling, blusmiddelen en brandmeldinstallatie.

In de afgelopen jaren hebben we ook actief bijgedragen aan diverse renovatieprojecten in de gebouwen.

Meer informatie

Koalaverblijf Ouwehands Dierenpark

ITN heeft met trots de opdracht afgerond voor de realisatie van het nieuwe koalaverblijf in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Onze verantwoordelijkheid voor zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige aspecten, met als doel een vooruitstrevende en duurzame omgeving te creëren voor de koala’s is dan ook zeker gelukt.

Dit bouwproject, met een oppervlakte van ca. 1800m2, biedt elke koala een eigen binnen-, nacht- en buitenverblijf, zorgvuldig ontworpen om het natuurlijke leefgebied van deze dieren te weerspiegelen. Duurzaamheid is een kernwaarde van het project. Het gebouw wordt voorzien van warmtepompen en zonnepanelen, waarmee we het klimaat op een milieuvriendelijke wijze beheren zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

 

 

Meer informatie

Papendal Arnhem

In 2019 heeft ITN met succes de renovatie en verduurzaming van het hoofdkantoor van NOC*NSF op Papendal in Arnhem gerealiseerd.

In de vernieuwde situatie is het hoofdkantoor nu voorzien van klimaatplafonds voor de klimaatregeling. De algemene ruimtes zijn uitgerust met inductie units, terwijl de hoofd-technische ruimte zich op het dak bevindt. Op de begane grond is een speciale technische ruimte ingericht voor de broninstallatie, met een grote warmtewisselaar, twee omkeerinrichtingen en geavanceerde regeling. Deze upgrade resulteert in aanzienlijk verminderde CO2-uitstoot, omdat de nieuwe installatie niet langer afhankelijk is van gas.

Meer informatie

Bent u enthousiast geworden?

Zelf zien hoe ITN klanten in sport en cultuur ontzorgt met het ontwerpen en realiseren van faciliteiten die voldoen aan strenge duurzaamheidsnormen en ook energie-efficiënt zijn? Bekijk onze projecten, spreek onze engineers en ervaar onze expertise.