Ontwerpen Realiseren Ontzorgen

Realisatie WKO-Installatie ABB Ede

Bij ITN Techniek richten we ons op duurzame en innovatieve oplossingen die bijdragen aan een beter leefklimaat en efficiënter energiegebruik. In lijn met deze visie realiseren we voor onze opdrachtgever ABB een geavanceerde WKO-installatie (Warmte Koude Opslag). Deze installatie, die zowel een koude- als een warme bron omvat, zal een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van het energieverbruik van ABB.

Als wereldwijd technologiebedrijf loopt ABB voorop in de digitale transformatie van industrieën. Met meer dan 130 jaar geschiedenis biedt ABB oplossingen op het gebied van elektrificatie, automatisering, robotica en motion, wat bijdraagt aan efficiëntere en duurzamere processen in diverse sectoren. De implementatie van de WKO-installatie sluit perfect aan bij ABB’s bredere duurzaamheidsdoelstellingen en hun streven om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren en energieverbruik te optimaliseren.

De werkzaamheden zijn in volle gang. We zijn begonnen met het aanpassen en optimaliseren van de technische ruimte om de nieuwe WKO-installatie te huisvesten. Deze installatie vervangt onder anderede huidige proceskoeling, die momenteel afhankelijk is van vier traditionele koelmachines.

De overstap naar een WKO-systeem biedt ABB niet alleen aanzienlijke energiebesparingen, maar draagt ook bij aan een lagere CO2-uitstoot en verhoogt onder andere de efficiëntie van het koelproces. Dit innovatieve systeem maakt het mogelijk om in de zomer warmte op te slaan voor gebruik in de winter, en omgekeerd, waardoor het energieverbruik efficiënter en duurzamer wordt.

De verwachte oplevering van dit project zal medio oktober 2025 zijn. Vanaf dat moment zal de proceskoeling worden overgeschakeld naar de nieuwe WKO-installatie, waardoor ABB direct kan profiteren van de voordelen van deze duurzame technologie. We kijken ernaar uit om samen met ABB een positieve impact te maken op hun energieverbruik en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Houd onze website in de gaten voor updates over de voortgang van dit project en meer informatie over onze andere duurzame energieoplossingen.