Ontwerpen Realiseren Ontzorgen

Fietsenstalling Station Den Bosch

Met succes hebben we onze werkzaamheden aan de nieuwe fietsenstalling aan de westzijde van Station Den Bosch afgerond. Deze fietsenstalling biedt ruimte aan 116 standaard fietsen, 100 buitenformaat fietsen en 10 fietsen van buitengewoon formaat op de begane grond. Op de eerste verdieping kunnen 536 standaard fietsen worden gestald. In totaal is er plaats voor 762 fietsen.

© Gemeente ’s-Hertogenbosch

Het ontwerp van de fietsenstalling is eenvoudig en efficiënt, waarbij functionaliteit, sociale veiligheid en tijdelijkheid centraal staan. Door het demontabele en circulaire karakter van het gebouw draagt de fietsenstalling bij aan duurzaamheid. De fietsenstalling zal naar verwachting tien tot twaalf jaar op de huidige locatie blijven staan, waarna het plaats zal maken voor verdere ontwikkelingen van Station Den Bosch.


Wij hebben diverse installaties verzorgd voor deze fietsenstalling, waaronder de hemelwaterafvoer, de voorbereiding voor een irrigatiesysteem en werktuigbouwkundige installaties voorzien van tracing tegen bevriezing. Daarnaast hebben we de elektrotechnische installaties, verlichting en de voorbereiding voor een camerasysteem geïnstalleerd.

Dankzij onze inzet en expertise is deze fietsenstalling niet alleen functioneel en veilig, maar ook duurzaam. We zijn blij dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een betere fietsbeleving voor iedereen in Den Bosch.